Няма да се уморя да повтарям, че българският народ е

...
Няма да се уморя да повтарям

снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Мустафа Хаджи: Няма да се уморя да повтарям, че българският народ е пример за толерантност и добро съжителство

 

„ Няма да се уморя да дублирам, че българският народ е образец за приемливост и положително общуване, което е в контраст на протичащото се в международен мащаб, където се водят войни на религиозна основа. “ Това сподели основният мюфтия Мустафа Хаджи.

„ Рамазан събира хората и им дава опция до оставят всекидневните си задължения и да се насладят на позитивната страна на живота, да се радват на това, което имат, и да съберат сили и храброст, гледайки напред с вяра за по-добро бъдеще “, добави той.

Президентът Румен Радев, който е хазаин на тържествена вечеря ифтар във връзка началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан насочи апел за мир.

„ Във време на трагични тествания за човечеството днешното събитие е и мотив да отправим нашия общ апел за мир и за съгласие, за съпричастност и за поддръжка към бедстващите в районите на кървави военни спорове. Там, където всеки ден не престават да умират почтени дами и деца. И там, където за жалост човешкият живот престана на бъде полезност “.

Той изрази признателност към духовните водачи за осъзнатата високоотговорна задача, за напъните им за подсилване на междурелигиозния разговор и приемливост.

Държавният глава поздрави и пожела на всички български мюсюлмани и техните фамилии и близки във връзка празника – здраве, мир и благополучие.

Източник: БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР